Czym jest Lunchtime?

To niezwykle innowacyjny, elastyczny i kompleksowy system szeroko rozumianej obsługi żywieniowej firm.

Od wytworzenia, na bazie najwyższej jakości składników i pod ścisłą kontrolą bezpieczeństwa (Cook-chill Technology*) poprzez hermetyczne pakowanie i logistykę, aż do błyskawicznego serwisu z własnych automatów, przy minimalnym zaangażowaniu zasobów ludzkich.

Brak konieczności
inwestycji w kuchnię

Brak konieczności
inwestycji w wydawkę

Kompleksowy proces

Najważniejsze cechy systemu

Szybkość

  • Tylko jeden automat to posiłki dla 120 pracowników przy jednorazowym dziennym uzupełnianiu. 120 osób pobiera posiłek z automatu i podgrzewa przez 1 minutę w 12 dostarczonych kuchenkach mikrofalowych. Ostatni pracownik będzie miał posiłek gotowy do spożycia najpóźniej w ciągu 8 minut. Automat może być uzupełniany o kolejne posiłki tego samego dnia.

Elastyczność

  • System można wdrożyć zarówno w przestrzeniach mniejszych, kameralnych, tzw. Break Room’ach, jak i w pełnej skali masowej, na ogromnych stołówkach. Istnieje możliwość świadczenia usług o dowolnej godzinie, bez ograniczeń czasowych czy konieczności stosowania przerw produkcyjnych. System można zastosować zarówno na etapie budowy fabryki, przedsiębiorstwa, jak i na każdym innym etapie rozwoju firmy.

Oszczędności

  • Finansowe - praktycznie brak kosztów inwestycyjnych, a operacyjne ograniczone do minimum
  • Biurokratyczne - brak konieczności uzyskiwania pozwoleń, kontroli, certyfikacji
  • Czas - wdrożenie systemu jest możliwe w nieporównywalnie szybszym czasie w stosunku do jakichkolwiek innych rozwiązań stosowanych współcześnie na świecie

Kompleksowość i prostota

  • Jedna firma obsługuje kompleksowo całe zagadnienie
  • Zastosowane urządzenia są niezwykle proste, szybkie i niezawodne
  • System monitorowany jest online

Korzyści dla Pracodawcy

Smaczne i codziennie świeże posiłki, serwowane w innowacyjnym systemie Lunchtime. Produkcja, konfekcjonowanie, transport oraz przechowywanie posiłków podlegają ścisłym, rygorystycznym normom i profesjonalnej kontroli jakości (Cook – chill Technology).

Cały proces Lunchtime jest w pełni kompleksowy. Wytwarzanie świeżego jedzenia najwyższej jakości, jego dostawa i serwowanie, wszystko to dokonywane jest przez jedną, doświadczoną firmę.

Lunchtime to zdecydowanie niższe koszty. Firma płaci wyłącznie za zamówione jedzenie. Przy zastosowaniu Lunchtime klient nie ponosi także ogromnych nakładów inwestycyjnych na kuchnię czy organizację wydawki.

Dziesiątki pozwoleń, certyfikatów, zgód, audytów – to wszystko już nie jest konieczne. Nie trzeba czekać na decyzję urzędników.

Pracownicy nie muszą przerywać produkcji. Jedzenie mogą spożywać w dowolnym dla siebie czasie, w przestrzeni przyjaznej i bliższej miejscu pracy.

System Lunchtime, to co najwyżej 1 nadzorujący menadżer dostępny w trakcie pracy. Reszta to innowacyjny system.

Przestrzeń jadalna może być znacznie mniejsza, zaaranżowana w postaci Break Room.

Korzyści dla Pracownika

W okresie kilku ostatnich lat aż 83% pracowników oceniało dotychczasowe posiłki, oferowane u jednego z największych pracodawców w Polsce jako „smaczne i bardzo smaczne”.

Lunchtime to system bardzo przyjazny pracownikowi, nie ogranicza czasowo, pracownik może jeść posiłek o najwygodniejszej dla siebie porze. Przestrzeń jadalna może znajdować się o wiele bliżej miejsca pracy.

Otoczenie w przypadku jedzenia posiłków stanowi bardzo istotny element dla pracowników. Dzięki Lunchtime przestrzeń ta może wyglądać i być zorganizowana w maksymalnie przyjazny sposób.

Lunchtime jest najszybszym systemem. Tylko 1 automat i 16 kuchenek mikrofalowych obsłuży 120 osób, które łącznie pobiorą i podgrzeją sobie posiłek w zaledwie 8 minut (przy 1 minucie podgrzewania posiłku). To oznacza, że pracownik nie musi stać w długich kolejkach i marnować swojego wolnego czasu.

 

3 sekundy

statystyczny czas pobrania
produktu z automatu

83%

osób w badaniach uznawało jedzenie Lanfam za „smaczne” i „bardzo smaczne”!

8 minut

czas pobrania i odgrzania 120 posiłków z jednego automatu, zależny od ilości kuchenek
i czasu podgrzewania

8 mln+ zł

 oszczędności na koszcie stworzenia
dużej kuchni pracowniczej

0 zł

koszt inwestycyjny
w system Lunchtime

365/7/24

obsługa 365 dni w roku, 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobę